Reizigersadvies & -vaccinatie – Huisartsenpraktijk J.C. Bos – Den Haag
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk J.C. Bos
Sleedoornstraat 41 2565 WL
Den Haag

Reizigersadvies & -vaccinatie

Om sommige landen te bezoeken heeft u vaccinaties (inentingen) nodig. Dit hangt af van uw bestemming. Onze praktijk is gespecialiseerd in reisvaccinaties en advies op maat.

Advies

Met behulp van het ingevulde formulier en de actuele richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering adviseren wij u welke vaccinaties, malaria-adviezen en overige reisadviezen voor u persoonlijk benodigd zijn. Om u een goed advies te geven vragen wij u het formulier in te vullen en te verzenden of te printen en in te leveren op de praktijk. Als u het reisformulier heeft verzonden/ingeleverd, dan nemen wij binnen een week contact met u op voor het maken van een afspraak voor de vaccinaties en advies.

Mocht u heel kort voor aanvang van uw vakantie toch nog advies willen, of u heeft een last minute reis geboekt, kom dan toch langs. Ondanks dat een volledige vaccinatie dan wellicht niet meer mogelijk is kan een gedeeltelijke vaccinatie (tegen sommige ziekten) nog steeds raadzaam zijn. Beter is het natuurlijk om altijd ruim van tevoren langs te komen. Het gewone spreekuur gaat wel voor, als u erg kort voor uw reis een afspraak probeert te maken kan het zijn dat er geen mogelijkheid meer is om langs te komen.

Kosten

Bent u geen patient bij ons in de praktijk, maar wilt u wel reisadvies, dan zijn de kosten hiervoor € 25,- (contant afrekenen). Dit bedrag is inclusief de voorbereiding van het reisadvies, een consult bij de huisarts. Ook eventuele stempels en recepten vallen binnen dit bedrag. De vaccins en eventuele andere medicatie moet u zelf bij de apotheek betalen. Hoe duur de vaccins precies zijn kunnen wij niet aangeven, dat is bekend bij de apotheek. Wij kunnen wel een indicatie geven van de kosten.

Vergoedingen

Hoewel reisvaccinaties vaak worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering, is dit niet altijd het geval. Kijk op www.vergoedingscalculator.nl om te kijken of u in aanmerking komt voor een vergoeding.